Locaties

Muiderslot

Pebbels Muiderslot ligt in een rustige omgeving die rondom is voorzien van veel groen. Doordat deze locatie niet aan een doorgaande weg ligt en daarnaast nog 50 meter van straat af ligt, is het er heerlijk rustig.

Wij zijn erg trots op onze twee speeltuinen, bij elkaar een oppervlakte van ruim 1100m²! In heel Breda en omgeving is geen kinderdagverblijf te vinden dat over een dergelijke buitenspeelruimte beschikt. Om aan te geven hoe groot de buitenspeelruimte is: vanuit de Wet Kinderopvang is 3m² per kind verplicht; bij Pebbels heeft een kind 18m² tot zijn beschikking!

De tuinen worden van elkaar gescheiden door het toegangspad en hekwerk. In de tuinen vinden kinderen een grote diversiteit aan speeltoestellen. Er zijn zandbakken en we hebben uitdagende speelhoeken ingericht. Ook ontbreekt het niet aan fietsjes en ander klein spelmateriaal.

De achterste tuin is voorzien van veel hoge (oude) bomen, die in de zomer voor welkome schaduw zorgen; het is er dan heerlijk koel. De voorste tuin heeft een moestuin waar de kinderen zelf in mogen werken; plantjes planten, water geven en natuurlijk oogsten.

Daarnaast beschikt Pebbels ook nog over een volledig afgeschermde binnenplaats van 100m² die we gebruiken als buitenslaapkamer voor de baby’s.

Pebbels+ Breda

Samen met Obs Montessori+ Breda delen we een historisch schoolgebouw aan de Jan Nieuwenhuyzenstraat in de wijk Boeimeer. Onze peutergroep grenst aan de Montessoriaanse ‘kleuterwerkplaats’. Met de peuters en zeker zo veel met de BSO groepen maken we gebruik van het hele pand, wat goed past bij het breda dagelijkse aanbod van activiteiten.

Pebbels+ Prinsenbeek

Vanaf schooljaar 17/18 start Pebbels op een nieuwe locatie, zowel voor ons als voor de Montessori+. In het moderne gebouw (de ‘Knipoog’) krijgt Pebbels+ de ruimte om alle opvang van 2 tot 12 jaar te bieden.