Het voelt als thuis

We hebben bewust voor deze uitspraak gekozen. Hoe vaak wordt niet gezegd: het kinderdagverblijf is een tweede thuis. Wij zijn van mening dat het van wezenlijk belang is dat een kind zich thuis “voelt”, maar dat het geen 2e thuis “is”. Onze ruimtes zijn zodanig ingericht dat ze kinderen aanspreken: uitdagende, maar toch ook rustige kleuren en speelhoeken. Ook de buitenterreinen zijn voorzien van speeltoestellen die kinderen thuis niet hebben.

Kinderen moeten zich bij Pebbels uit kunnen leven: zand en water binnen op tafel en lekker kliederen? Verven met grote rollen behang op de vloer waar de kinderen met verfvoetjes overheen mogen lopen? Of bijvoorbeeld met de pedagogisch medewerkster buiten een spel doen terwijl er een motregen valt? Dat zijn activiteiten die je als ouders thuis niet kan of zal aanbieden, maar waar bij Pebbels alle ruimte voor is.

Groepen en indeling

Pebbels bestaat uit vier groepen, ieder met hun eigen identiteit en sfeer. Elke groep heeft eigen faciliteiten, zoals een groepsruimte (de basis van de opvangruimte), slaapruimtes (minimaal 2 per groep), verschoonruimte en entree. Alle groepen zijn gevestigd op de begane grond en overal valt veel daglicht binnen.

De groepsruimte is ingericht in speelhoeken volgens een bepaald thema, zoals een keukenhoek, leeshoek, bouwhoek en rusthoek. De indeling in speelhoeken is voor de kinderen overzichtelijk en het creëert rust. Voor meer informatie zie ook de pagina over onze groepen.